Υλικά
Για 6 μερίδες
1/2 κούπα φυστίκια αιγίνης ανάλατα, αποφλειωμένα
3/4 κούπα ζάχαρη
1/4 κ.τσ. αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο μαλακό
1 κ.τσ. βανίλια ή 1 κλωνάρι φρέσκια
2 αβγά
1/2 αλεύρι που φουσκώνει
1/2 - 1 κούπα cranberries ανάλογα με την προτίμησή σας
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250ο. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τα φυστίκια, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αβγά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα ισόποσα στα φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει από πριν και τα ψήνουμε για 20-30' στους 170ο.
Για 6 μερίδες
1/2 κούπα φυστίκια αιγίνης ανάλατα, αποφλειωμένα
3/4 κούπα ζάχαρη
1/4 κ.τσ. αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο μαλακό
1 κ.τσ. βανίλια ή 1 κλωνάρι φρέσκια
2 αβγά
1/2 αλεύρι που φουσκώνει
1/2 - 1 κούπα cranberries ανάλογα με την προτίμησή σας
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250ο. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τα φυστίκια, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αβγά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο για να μη σβολιάσει. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα ισόποσα στα φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει από πριν και τα ψήνουμε για 20-30' στους 170ο.
No comments:
Post a Comment