Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Sunday, September 21, 2014

Σο-κόλαση με γέμιση και ganache σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού νερό
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
9 κουταλιές σούπας  βούτυρο
5 κουβερτούρες των 100 γρ.
6 μεγάλα αβγά

Για τη genache: *
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
225 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι 25 εκ. περίπου, τοποθετείτε μέσα ένα αλουμινόχαρτο το οποίο στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα. Το βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί βάζετε μέσα νερό μέχρι τη μέση και το βάζετε στο φούρνο.

2. Σε ένα κατασολάκι βράζετε το 1 φλ. τσ. νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, 4-5′ περίπου από την ώρα που θα έλθει σε σημείο βρασμού.

3. Λιώνετε το βούτυρο σε  μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο με τη σοκολάτα προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και το αφήνετε να κρυώνει.

4. Χτυπάτε τα αβγά με τον αβγογδάρτη και μόλις το μείγμα σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά.

5. Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ήδη έχετε τοποθετήσει το αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα στο μεγάλο ταψί με το νερό. Το νερό πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση των τοιχωμάτων του ταψιού με το μείγμα. Αν δεν φτάνει, προσθέστε ζεστό νερό. Ψήστε για 50΄αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το  να κρυώσει.

Για την ganache:
1. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος  να σιγοβράσει σε ένα  κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά προσθέστε τη ψιλοκομένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα.

2. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύστε το γλυκό σας. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε !

* Για περισσότερη στρώση ganache διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών.

Πηγή: sintayes.gr


1 comment: