- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 10 κόκκοι μαύρου πιππεριού
- 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας σόγια σως
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να καραμελώσει. Σερβίρετε με ρύζι ατμού ή με σαλάτα φρέσκων λαχανικών.
- Δοκίμασα φιλέτο στήθος κοτόπουλο, αλλά δυστυχώς τράβηξε όλο το ξύδι κι έγινε αρκετά στιφό.
- Δοκίμασα φιλέτο μπουτάκι και πέτυχε όπως με τα μπουτάκια. Προσοχή όμως να μην το ανακατέψετε, γιατί θα σας διαλυθεί και δεν θα είναι ευπαρουσίαστο.
No comments:
Post a Comment