Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Tuesday, September 14, 2010

Κοτόπουλο Adobo

Υλικά
  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κόκκοι μαύρου πιππεριού
  • 1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας σόγια σως
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ξύδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τη σόγια σως. Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό και τα μπουτάκια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεται την ένταση στο μάτι της κουζίνας και βράζετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να καραμελώσει. Σερβίρετε με ρύζι ατμού ή με σαλάτα φρέσκων λαχανικών.

  • Δοκίμασα φιλέτο στήθος κοτόπουλο, αλλά δυστυχώς τράβηξε όλο το ξύδι κι έγινε αρκετά στιφό.
  • Δοκίμασα φιλέτο μπουτάκι και πέτυχε όπως με τα μπουτάκια. Προσοχή όμως να μην το ανακατέψετε, γιατί θα σας διαλυθεί και δεν θα είναι ευπαρουσίαστο.

No comments:

Post a Comment