Υλικά
- 4 μικρά μοσχαρίσια φιλέτα
- 2 κρεμμύδια
- 100g μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 -2 κουταλάκια Worcestershire sauce
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 75ml κονιάκ
- 200ml κρέμα γάλακτος
- Βούτυτο
- Λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
Για τις πατάτες
- 450g μικρές πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Δεντρολίβανο
- 40g βούτυρο
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 - 15 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε λάδι, τοποθετούμε τις πατάτες που έχουμε κόψει στη μέση με την κομμένη μεριά προς τα κάτω κι αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου και το δεντρολίβανο. Μόλις πάρουν χρώμα οι πατάτες ρίχνουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
Για τη σάλτσα Στο τηγάνι που σωτάραμε τα φιλέτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε φέτες, σωτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια προσθέτουμε Worcestershire sauce, μουστάρδα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανάβουμε. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιμένουμε να μειωθούν τα υγρά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, εξαρτάται πόσο ψημένα τα θέλουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τις πατάτες που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
No comments:
Post a Comment