Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Tuesday, March 27, 2012

Ρεβυθοκεφτές

Υλικά

  • 250γρ. ρεβύθια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεθύβια σε νερό με 1 κουταλάκι σόδα. Την επόμενη μέρα,  χύνουμε το νερό τους και τα περνάνε από το multi. Πρέπει να το ρεβύθι να μην γίνει πολτός, να κρατάει. Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι, όχι τελιώς πολτός. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι (περίπου μισή κούπα), το αλάτι και το πιπέρι.



 Στην συνέχεια πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε.

1 comment:

  1. Αγαπημενοι ρεβυθοκεφτεδες! Φαινονται πολυ πετυχημενοι!

    ReplyDelete