Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Saturday, June 15, 2013

Κασερόπιτα


Χρόνοι
Προετοιμασία: 1:10' (10 λεπτά ετοιμασία, 1 ώρα αναμονή)
Ψησίμο: 1 ώρα

Υλικά
  • 300-400γρ κασέρι
  • 300-400γρ πεκορίνο
  • 300-400γρ γκούντα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 αβγά
  • λευκό πιπέρι
  • βούτυρο

Λιώνουμε το βούτυρο και αλλοίφουμε το ταψί (25x40cm)
Βάζουμε το πρώτο φύλλο και του κάνουμε αρκετές τρύπες με ένα πηρούνι. Κόβουμε ότι περισσεύει.
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπωλ και βάζουμε αρκετό λευκό πιπέρι (ανάλογα πόσο πικάντικη τη θέλουμε, αλλά μην το φοβηθείτε, αναδεικνύει τη γεύση των τυριών)
Τα αδειάζουμε στο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο, κόβουμε ότι περισσεύει και του ανοίγουμε επίσης πολλές τρύπες με ένα πηρούνι (βάζουμε την παλάμη στο φύλλο και τρυπάμε ανάμεσα. έτσι δε μας χαλάει το φύλλο όταν τραβάμε το πηρούνι)
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αβγά και αφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα μέχρι να το ρουφήξει όλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C

No comments:

Post a Comment