Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Tuesday, June 3, 2014

Τηγανιά με χοιρινό (από τον Δρίσκα)


 Για 4 μερίδες

Υλικά
  • 500 γραμ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
  • Αλεύρι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια σκληρό τυρί με 15% λιπαρά κομμένο σε κύβους
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για 4 μερίδες λοιπόν θα πάρετε 500 γραμ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο και θα το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Θα τα αλευρώσετε, θα τα αλατίσετε και θα τα βάλετε σε ένα βαθύ τηγάνι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αυτή. Θα τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και μετά θα ρίξετε 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και τον χυμό από 1 λεμόνι. Θα συμπληρώσετε με λίγο νερό και θα σιγοβράσετε το κρέας για 1 ώρα. Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέστε 150 γραμμάρια σκληρό τυρί με 15% λιπαρά κομμένο σε κύβους. Ρίξτε ακόμη λίγη φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα, αυτή είναι που θα κάνει την διαφορά και λίγο γλυκό μπούκοβο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε για λίγα λεπτά για να αρχίσει να λιώνει το τυρί και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment