Στιβαγμένα χαρτιά σε συρτάρια που αποφάσισα να τα μεταφέρω σε ηλεκτρονική μορφή και να τα μοιραστώ μαζί σας

Monday, January 6, 2014

Κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα

  Υλικά
  • 4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 5 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Σε κατσαρόλα ροδίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου,  τις αφαίρούμε και στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 10΄ ανακατεύοντας και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 10', ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας μας και να μελώσει η σάλτσα του.  

No comments:

Post a Comment